Sport

Wielrennen

Bij het horen van ‘le Mur de Wanne’ en ‘le Stockeu’ gaat bij de echte wielerliefhebbers het hart ongetwijfeld sneller kloppen. Het zijn twee bekende hellingen in en vlakbij Wanne die eind april het toneel zijn van de bekende wielercours Luik-Bastenaken-Luik. Het dorp is echter ook voor amateurs een goede uitvalsbasis voor wielertochten in de omgeving.

Mountainbiken

Ook voor mountainbiken bieden de talloze (bos)wegen in de omgeving veel mogelijkheden. Er zijn, bijvoorbeeld vanuit Vielsalm, verschillende routes uitgezet, met verschillende lengte en moeilijkheidsgraad.
Mountainbikes kunt u huren in Stavelot, Trois Ponts (station), Vielsalm (o.a. station) of in Coo, zie www.coobike.be (Nederlandstalig).

Zwemmen

Het dichtstbijzijnde zwembad is het tropische zwemparadijs van het bungalowpark Sunparks. Het zwembad ligt vlakbij Vielsalm (7 km), aan de provinciale weg van Trois-Ponts naar Vielsalm.
Lees meer op www.sunparks.com (Nederlandstalig).

Paardrijden

Paardrijliefhebbers vinden op 4 km afstand een manege in Grand Halleux.

Kanoën

Op de rivieren Amblève en Salm kunt u kanoën. Kano’s kunt u bijvoorbeeld huren in Coo, zie www.coobike.be (Nederlandstalig).

Langlaufen en skiën

Op 1 km afstand, tussen Wanne en Trois-Ponts, is een skipiste met 2 kleine skiliften (ski’s zijn te huur bij de pistes). Ook zijn er bij voldoende sneeuw diverse langlaufloipes geopend in de omgeving, onder andere vanaf de skipiste.
Lees meer op www.skipiste.be (Nederlandstalig).